ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

Firefox

Firefox 3

imageΚυκλοφόρησε την Τρίτη 17-6-2008 σε πανηγυρικό κλίμα η έκδοση 3 του Firefox, του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης (browser). Η Mozilla είχε ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness «The most software downloads in 24 hours». Για αυτό το σκοπό είχε δημιουργηθεί ο δικτυακός τόπος «Firefox 3 Download Day 2008». Το πρώτο 24ωρο έγιναν πάνω από 8 εκατομμύρια λήψεις.

Η νέα έκδοση εμπεριέχει βελτιώσεις στην ασφάλεια, την ταχύτητα και τον σχεδιασμό. Μεταξύ των επιπλέον λειτουργιών περιλαμβάνεται ένας νέος τρόπος αρχειοθέτησης των ιστοσελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης, ενώ πλέον είναι εφικτή η επαναφορά ενός αρχείου που είχε διακοπεί την ώρα που κατέβαινε στον υπολογιστή.

Ο Firefox δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέεται με το Yahoo mail του με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Είναι μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Δεν υπάρχει αρχικά αντίστοιχη λειτουργία του Hotmail της Microsoft ή του Gmail της Google.

imageΣτη νέα έκδοσή του ο Firefox δεν προειδοποιεί απλά, αλλά εμποδίζει τελείως την πρόσβαση σε κακόβουλες ιστοσελίδες που προσπαθούν να αποσπάσουν κωδικούς πρόσβασης (μια τακτική γνωστή ως phishing). Η λίστα των κακόβουλων δικτυακών τόπων προέρχεται από τη Google και το StopBadware.org, ένα πρόγραμμα του οποίου ηγούνται κορυφαίοι ακαδημαϊκοί του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης.

Ο Firefox, μακρινός απόγονος του κάποτε κυρίαρχου Netscape, είναι σήμερα το δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα πλοήγησης μετά τον Internet Explorer. Αναπτύσσεται από τη Mozilla, μια κοινότητα ανοιχτού λογισμικού στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες προγραμματιστές, οι περισσότεροι εθελοντές. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται το πρόγραμμα πλοήγησης Safari της Apple, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Opera της νορβηγικής Opera Software ASA.