ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

Χρήση Κινητών Τηλεφώνων

Υπουργική Απόφαση για τη «Χρήση κινητών τηλεφώνων» στα σχολεία

Σύμφωνα με την 132328/Γ2/7-12-2006 Υ.Α. του ΥπΠΕΘ, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου:

  1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται: α) για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 13 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄) για την καλύτερη παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος, β) για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α΄) σχολικές κυρώσεις.
  2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α΄).

Ημερίδα για τους κινδύνους από την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας

Να αποφεύγεται η χρήση κινητών τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους και κυρίως στα ασανσέρ, τα υπόγεια, το Μετρό και το αυτοκίνητο τόνισαν Έλληνες επιστήμονες που μετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Υπεύθυνος Διάλογος για την Έγκυρη Ενημέρωση & την Προστασία των Πολιτών» που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 30 Νοεμβρίου 2006. Στην ημερίδα επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η πιο απλή και ανέξοδη μέθοδος προστασίας είναι να μην πραγματοποιεί κάποιος συνδιαλέξεις μεγάλης διάρκειας και να γίνεται χρήση του γνωστού hands-free. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται όταν γίνεται χρήση των κινητών από παιδιά και εφήβους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο βασικός κίνδυνος που εγκυμονεί η μη σωστή χρήση, όπως και η κατάχρηση της συσκευής του κινητού τηλεφώνου, είναι η υπερθέρμανση τμημάτων του εγκεφάλου. Αυτό, εξήγησαν, συμβαίνει, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα περνούν από τη φυσική είσοδο της ακουστικής κοιλότητας στον εγκέφαλο. Βέβαια, προσέθεσαν, αυτό συμβαίνει μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όταν δηλαδή ο χρήστης χρησιμοποιεί συστηματικά το κινητό του κάθε μέρα, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό συνδιαλέξεων μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Όσον αφορά στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τονίστηκε ότι η μείωση-αραίωσή τους οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση των χρηστών στην ακτινοβολία από τα ίδια τα τηλέφωνα. Δηλαδή, όταν απομακρύνονται οι κεραίες - λόγω του φόβου των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία - τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία, καθώς αυξάνουν την ισχύ τους, προκειμένου να βρουν δίκτυο-κεραία για να συνδεθούν.

Οι ομιλίες/παρουσιάσεις της ημερίδας είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ αλλά και στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

URL: http://www.eett.gr