ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

3η Πανελλήνια Διημερίδα (Αλεξανδρούπολη 2009)

3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΠραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Καινοτομία και Δημιουργικότητα», στις 3 και 4 Απριλίου 2009, στην Αλεξανδρούπολη.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Δ.Ε. (ΠΕΚΑΠ), τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Έβρου και Ροδόπης, το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Έβρου (ΕΚΠΕ), σε συνεργασία με το τμήμα Στ’ Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.ΠΕ.Δ. του Υπ.Ε.Π.Θ. και το Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Βασικός στόχος της διημερίδας ήταν η επικοινωνία και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Στελεχών της Εκπαίδευσης, Επιστημόνων και όλων όσων ενδιαφέρονται για τα θέματα της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και αξιοποίηση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τρεις κύριες ομιλίες:

α) «Καταγραφή και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος στον 21ο αιώνα» από τον Καθηγητή Χ. Χαμζά (Ινστιτούτο Πολιτιστικής & Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΙΠΕΤ) – Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά»)

β) «Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών» από τον Καθηγητή Τ.Α. Μικρόπουλο (Παν. Ιωαννίνων, Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση)

γ) «Νέες Εφαρμογές των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Από το Web στο Web 4» από τον Καθηγητή Γ. Κέκκερη (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΔΠΘ)

3η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΕπίσης, περιλαμβάνονταν 26 εισηγήσεις για το ΔΕΠΠΣ - ΑΠΣ και Πληροφορική, τη Διαθεματικότητα στη διδασκαλία της Πληροφορικής, τη Διδακτική της Πληροφορικής, την Ανάπτυξη, αξιοποίηση, αξιολόγηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ, την Επιμόρφωση και υποστήριξη εκπαιδευτικών Πληροφορικής, τις Υπηρεσίες υποστήριξης σχολικών μονάδων και το Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής, την Εκπαιδευτική πολιτική για τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στη Β/θμια Εκπ/ση, την Αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση, και τη Ρομποτική. Επιπλέον, υπήρχαν 7 παρουσιάσεις αφίσας και πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Υπεύθυνων και Τεχνικών Υπεύθυνων των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και η Συνάντηση Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής.

Στη διημερίδα συμμετείχαν 400 περίπου εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι Πληροφορικής από όλη την Ελλάδα. Από το νομό Ηλείας συμμετείχαν 9 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής από τους οποίους οι 6 από τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ/νσης και του 1ου Γραφείου ΔΕ Ηλείας. Μάλιστα, υπήρχε συμμετοχή και στο πρόγραμμα των εισηγήσεων με δύο εργασίες:

Σχεδίαση & Ανάπτυξη Διαδικτυακής Εφαρμογής Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας. Ν. Αδαμόπουλος, Β. Αγγελόπουλος, Δ. Δαούσης

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω τηλεκπαίδευσης. Ένα παράδειγμα στο Moodle. Β. Νταλούκας, Δ. Δαούσης, Σ. Κατεβάογλου, Κ. Κωνσταντούλας, Π. Χριστιά, Φ. Νικολόπουλος

Από τη Συνάντηση Υπεύθυνων και Τεχνικών Υπεύθυνων των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους από την Αλεξανδρούπολη για τη φιλοξενία και την άψογη οργάνωση της διημερίδας.

Για τα Πρακτικά, φωτογραφίες από την εκδήλωση και περισσότερες πληροφορίες:

URL: http://pdkap.sch.gr


Ανακοίνωση Διημερίδας

Σύμφωνα με την 144893/Γ2/10-11-2008 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, σας γνωρίζουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Δ.Ε. και τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Έβρου και Ροδόπης διοργανώνουν σε συνεργασία με το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης, το Tμήμα Στ΄ Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ του ΥΠΕΠΘ και το Τμήμα Δ.Ε. Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, την 3η Πανελλήνια Διημερίδα Πληροφορικής με θέμα «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Καινοτομία και Δημιουργικότητα». Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2009 στην Αλεξανδρούπολη και μπορούν να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν:

Βασικός στόχος είναι η επικοινωνία και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των καθηγητών Πληροφορικής Δ.Ε., στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και όλων όσων ενδιαφέρονται για τα θέματα της Πληροφορικής στην εκπαίδευση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και αξιοποίηση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θεματικοί άξονες:

2η Πανελλήνια Διημερίδα (Ρόδος 2008)

2η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΠραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Το σχολείο της διαθεματικότητας και της ευρυζωνικότητας», στις 11 και 12 Απριλίου 2008, στη Ρόδο. Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Νότιας Δωδεκανήσου και την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) Δ.Ε. σε συνεργασία με το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης, το τμήμα Στ’ Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.ΠΕ.Δ. του Υπ.Ε.Π.Θ. και το Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με θέμα «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Το σχολείο της διαθεματικότητας και της ευρυζωνικότητας».

Σκοπός της διημερίδας ήταν ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος για την προώθηση, την ανάπτυξη και την εφαρμογή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση καθώς και η παρουσίαση των προγραμμάτων, των πρακτικών και των δυνατοτήτων που διαμορφώνονται στο σημερινό σχολείο, σχετικά και αναφορικά με τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής και το ρόλο του στο σχολείο αυτό.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν δύο κύριες ομιλίες που αφορούσαν α) τις νέες τεχνολογίες που «πάλιωσαν» από τον καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, β) την πληροφορική στην εκπαίδευση και τη νοοτροπία αλλαγής σε αυτήν από τον επίκουρο καθηγητή Κώστα Τσολακίδη. Επίσης, περιλαμβάνονταν 40 εισηγήσεις για τις τεχνικές διδασκαλίας, τη διδακτική και την επαγγελματική εκπαίδευση, την επιμόρφωση και το ΠΣΔ-Υποστήριξη, τη διαθεματικότητα και τις εφαρμογές ΤΠΕ, την εκπαιδευτική πολιτική και το Δ.Ε.Π.Π.Σ. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Διαθεματικότητα - Ομαδοσυνεργατική προσέγγιση και Πληροφορική στην ΔΕ: Ουτοπία ή αναγκαιότητα;» και η Συνάντηση Υπεύθυνων και Τεχνικών Υπεύθυνων των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Στη διημερίδα συμμετείχαν 400 περίπου εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι Πληροφορικής από όλη την Ελλάδα. Από το νομό Ηλείας συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής από τους οποίους οι 5 από τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ/νσης και του 1ου Γραφείου ΔΕ Ηλείας. Μάλιστα, υπήρχε συμμετοχή και στο πρόγραμμα των εισηγήσεων με δύο εργασίες:

Μια μελέτη περίπτωσης διαθεματικής συνεργασίας του Τομέα Πληροφορικής με άλλους Τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την υλοποίηση έργων. Ν. Αδαμόπουλος, Α. Πανόπουλος

Η χρήση της τηλεκπαίδευσης για την επιμόρφωση των καθηγητών. Ένα παράδειγμα επιμόρφωσης στο Moodle. Β. Νταλούκας, Κ. Αντωνίου, Δ. Δαούσης, Κ. Σεβεντεκίδης

URL: http://dide.dod.sch.gr/plinet/imerida08


Ανακοίνωση Διημερίδας

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Νότιας Δωδεκανήσου διοργανώνει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τμήμα ΣΤ-Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης, την 2η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Το σχολείο της διαθεματικότητας και της ευρυζωνικότητας». Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 11 και 12 Απριλίου στη Ρόδο.

Ένα γενικότερο σημείο αναφοράς των εργασιών της διημερίδας προσδιορίζεται, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται, από τους παρακάτω θεματικούς άξονες:

1η Πανελλήνια Διημερίδα (Χανιά 2007)

1η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΠραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Διημερίδα Πληροφορικής Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση - Αξιοποίηση των ΤΠΕ - Ευρωπαϊκά προγράμματα» στις 9 και 10 Μαρτίου 2007 στα Χανιά. Η διημερίδα διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Κα.Π.), το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων, σε συνεργασία με το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπ.Ε.Π.Θ. και το Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Οι παρακάτω θεματικοί άξονες προσδιόριζαν ένα γενικότερο σημείο αναφοράς των εργασιών της διημερίδας:

Στο δικτυακό τόπο της Διημερίδας μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, κείμενα, παρουσιάσεις, κ.ά. υλικό σχετικά με τις εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

URL: http://www.keplinet-chanion.gr