ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

Συνέδρια για το ΕΛ/ΛΑΚ

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στην Εκπαίδευση

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ΕΛ/ΛΑΚ στην ΕκπαίδευσηΣκοπός του συνεδρίου είναι η προώθηση κι ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση και στην ελληνική επιστημονική κοινότητα ώστε να αξιοποιηθεί κριτικά και δημιουργικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι κεντρικοί θεματικοί άξονες είναι:

Εργαστήρια ΕΛ/ΛΑΚ

Open SourceΚατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια συναφή με την χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ, σύλλογοι, εργαστήρια, καθηγητές κλπ) να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην οργανωτική επιτροπή.

Ενδεικτική θεματολογία εργαστηρίων:

Σημαντικές Ημερομηνίες

Νεότερα θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου:

URL: http://www.foss4edu.gr

3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Το 3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στις 27 και 28 Μαΐου 2008, με τη συνεργασία του e-business forum (του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας – ΕΔΕΤ ΑΕ, http://www.grnet.gr) και της Κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ (http://www.ellak.gr).

image

Στο Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 400 μέλη της Ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και πολλοί ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και βασικοί δημιουργοί γνωστών προϊόντων λογισμικού, έγινε παρουσίαση των εξελίξεων στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο καθώς και ενημέρωση σε ειδικά αλλά και γενικότερα θέματα ΕΛ/ΛΑΚ, με στόχο την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την βελτίωση των χαρακτηριστικών και για την επέκταση της χρήσης του. Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, όπως προέκυψαν μέσα από την ενεργό συμμετοχή του κοινού και το διάλογο με τους ειδικούς, συνοψίζονται στα εξής:

Στο συνέδριο ο νομός Ηλείας είχε παρουσία στο πρόγραμμα των εισηγήσεων με την εργασία: «Εισαγωγή του ΕΛΛΑΚ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βασίλης Νταλούκας, Βασιλική Νταή, Ελένη-Φωτεινή Αλικανιώτη, Σπύρος Συρμακέσης».

Περίληψη: Η παρουσίαση αφορά δύο σεμινάρια που προωθούν την ιδέα του ΕΛ/ΛΑΚ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υλοποιήθηκαν στην Ηλεία. Το πρώτο απευθύνονταν σε καθηγητές Πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε με τη μορφή συναντήσεων και είχε σαν σκοπό την ενημέρωση σε θέματα υλικού/λογισμικού. Το δεύτερο απευθύνεται σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, πραγματοποιείται με τη μέθοδο της μεικτής διδασκαλίας και αναφέρεται στο moodle.

URL: http://conf.ellak.gr