ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

Οι ενώσεις εκπαιδευτικών: α) Παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ημαθίας, β) Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», γ) Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα: «Ψηφιακές και Διαδικτυακές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια και τη Νάουσα από 23 έως 25 Απριλίου 2010.

Το συνέδριο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων και σε στελέχη εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών που προτείνουν ή εφαρμόζουν στη διδασκαλία καινοτόμες ή ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές πρακτικές με χρήση των Τ.Π.Ε. Επιπλέον θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καινοτόμου πρωτοβουλίας του Υπ.Ε.Π.Θ. για την ενσωμάτωση των Η/Υ και του εκπαιδευτικού λογισμικού στη διδασκαλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης («Ψηφιακή Τάξη»).

Η ειδικότερη θεματολογία περιλαμβάνει:

Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials, προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που θα πλαισιώνονται από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες:

URL: http://hmathia10.ekped.gr

1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΗμαθίαςΠραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών» στη Νάουσα 9, 10 και 11 Μαΐου 2008, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιελάμβανε τις παρακάτω ενότητες:

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials, προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που πλαισιώνονταν από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων.

Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού εργαστηριακών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 κεντρικές ομιλίες, παρουσιάστηκαν 151 εργασίες με τη μορφή εισηγήσεων, 10 εργασίες τύπου αφίσας (poster), 2 στρογγυλά τραπέζια με 13 ομιλητές και πραγματοποιήθηκαν 31 εργαστηριακές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

Με τη λήξη του συνεδρίου δόθηκαν 721 βεβαιώσεις παρακολούθησης συνέδρων και 287 βεβαιώσεις εισηγητών/εκπαιδευτών/κριτών/μελών Ο.Ε. Το σύνολο των συμμετεχόντων ξεπέρασε τα 800 άτομα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διανεμήθηκαν συνολικά 688 τόμοι πρακτικών (1024 σελίδων - 2 τόμοι), 500 οπτικοί δίσκοι με λογισμικό για την Β΄/θμια εκπαίδευση, 300 οπτικοί δίσκοι με λογισμικό για την Α΄/θμια εκπαίδευση και 700 δίσκοι με άλλο υλικό που προσέφεραν εισηγητές, χορηγοί κ.λπ.

Οι 3 ημέρες του συνεδρίου καλύφθηκαν online από κλιμάκιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (24 ώρες συνολικά ζωντανής μετάδοσης). Το σύνολο των εργασιών έχει ήδη αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκαν οι πληρέστεροι Δικτυακοί Τόποι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούνται σε διακομιστές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Στο συνέδριο ο νομός Ηλείας είχε αρκετά καλή παρουσία, αφού το Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα βραβεύθηκε καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικών Δικτυακών Τόπων, αλλά και με συμμετοχή στο πρόγραμμα των εισηγήσεων με την εργασία: «Μια υλοποίηση διδακτικού περιβάλλοντος με τη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών στο πρόγραμμα moodle. Β. Νταλούκας, Θ. Χρονόπουλος, Σ. Συρμακέσης».

Το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας φιλοδοξεί να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα χώρο συνάντησης όλων των εκπαιδευτικών που θέλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τα ερευνητικά τους πορίσματα ή τους προβληματισμούς τους σχετικά με την παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαιδευτική διαδικασία.

URL: http://naousa08.ekped.gr


Ανακοίνωση συνεδρίου

Tο 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα: «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης» διοργανώνεται στη Νάουσα από 9 έως 11 Μαΐου 2008 από τις Ενώσεις:

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πράξης, σε στελέχη της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ΤΠΕ και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials, προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που θα πλαισιώνονται από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων. Τονίζεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού εργαστηριακών δραστηριοτήτων, για τις οποίες οι συμμετέχοντες σύνεδροι θα πρέπει να προεγγραφούν.

Στους συνέδρους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, τα πρακτικά και οπτικοί δίσκοι με το εκπαιδευτικό λογισμικό και τις εισηγήσεις του συνεδρίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν εργασίες σχετικές με τη θεματολογία του Συνεδρίου. Για να παρουσιαστεί μια εργασία στο συνέδριο θα πρέπει να έχει θετική αξιολόγηση από 2 τουλάχιστον μέλη της επιτροπής κριτών. Υποβολή περιλήψεων εισηγήσεων έως 11 Ιανουαρίου 2008 και υποβολή πλήρων κειμένων εισηγήσεων στην επιτροπή κριτών έως 22 Φεβρουαρίου 2008.