ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» (Βόλος 2009)

1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»Πραγματοποιήθηκε το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», από 24 έως 26 Απριλίου 2009, στο Βόλο. Το συνέδριο διοργάνωσαν η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Ο σκοπός ήταν να δώσει βήμα σε «μάχιμους», αλλά και σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, να παρουσιάσουν -μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο οπτικό πρίσμα- τις θεωρητικές, αλλά κυρίως τις έμπρακτες προτάσεις τους αναφορικά με την ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στο σχολικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας σημαντικά σημεία θετικής, αλλά και αρνητικής, κριτικής απέναντι σε μεθοδολογίες, εργαλεία και πρακτικές που ενσωματώνουν τις ΤΠΕ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν 12 κύριες ομιλίες, και 135 εισηγήσεις σε Παράλληλες Συνεδρίες για τη Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά - Φ.Ε., την Προσχολική Εκπαίδευση, τη Γλώσσα, το Διαδίκτυο, τις Εφαρμογές ΤΠΕ, το Περιβάλλον, το Διαδίκτυο, την Ιστορία & Γεωγραφία, τις Φυσικές Επιστήμες, την Πληροφορική, τα ΑμεΑ – ΣΔΕ - Μαθησιακές Δυσκολίες, τον Πολιτισμό, την Παιδαγωγική Αξιοποίηση Τηλεδιάσκεψης, τη Συνεργατική και από απόσταση μάθηση, τις Εφαρμογές ΤΠΕ στην τάξη, τη Δημοτική Εκπαίδευση, και την Ιστορία. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια Συνεδρία Εργαστηριακών Παρουσιάσεων, τα Εργαστήρια «Εικονικό Εργαστήριο Οπτικής» και «Περιβάλλον η-Τάξη», τα Εργαστήρια για τις Ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 και ΠΕ60/70, δύο Συνεδρίες Σύντομων Ανακοινώσεων, και μια Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Τ.Π.Ε. Β’ Επιπέδου: Απολογισμός και Προοπτικές».

1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»Από το νομό Ηλείας υπήρχε συμμετοχή στο πρόγραμμα των εισηγήσεων με τις εργασίες:

«Διαδικτυακό Σεισμόμετρο»: Ολιστική Προσέγγιση, Συνεργατική Υλοποίηση & Απομυθοποίηση της Τεχνολογίας στο Σχολικό Εργαστήριο. Ν. Αδαμόπουλος, Α. Πανόπουλος

Τα κινητά στην υπηρεσία της εκπαίδευσης: δημιουργία παιχνιδιών και άλλων εκπαιδευτικών εφαρμογών σε Java. Β. Νταλούκας, Δ. Δαούσης, Γ. Ασημακόπουλος

Επίσης, ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 νομού Ηλείας Π-Ι. Σινιγάλιας πραγματοποίησε την Εργαστηριακή Παρουσίαση:

Επίδραση κοινού ιόντος: Διδασκαλία σε εικονικό εργαστήριο.

και μαζί με τους Θ. Τσερετόπουλο και Α. Τζιμογιάννη το Εργαστήριο Ειδικότητας ΠΕ04:

Σχεδιασμός μαθησιακών δραστηριοτήτων για τη Φυσική με χρήση εργαλείων των ΤΠΕ: το παράδειγμα του ηλεκτρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο στη διεύθυνση:

URL: http://www.1ecicte.gr


1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

H Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν στο Βόλο, από 24 έως 26 Απρίλη 2009, το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία». Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δώσει βήμα σε «μάχιμους», αλλά και σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, με ενδιαφέρον για τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνίας) στην Εκπαίδευση, να παρουσιάσουν - μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο οπτικό πρίσμα - τις θεωρητικές, αλλά κυρίως τις έμπρακτες προτάσεις τους αναφορικά με την ένταξη και χρήση των ΤΠΕ στο σχολικό περιβάλλον.

Απευθύνεται σε:

1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Ένταξη & Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»