ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

Δικτυακοί τόποι εκπαιδευτικών: παρατηρήσεις και οδηγίες καλής χρήσης από το ΠΣΔ

Με αυτό το κείμενο θέλουμε να υπενθυμίσουμε την καλή χρήση των δικτυακών τόπων, τους οποίους παρέχει σε κάθε εκπαιδευτικό, σχολείο και διοικητική μονάδα, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Η παροχή του δικτυακού τόπου από το ΠΣΔ γίνεται στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων των εκπαιδευτικών. Ο δικτυακός τόπος παρέχεται σε κάθε εκπαιδευτικό για τη διευκόλυνση του επιστημονικού και εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού του έργου. Η φιλοσοφία και ο σκοπός του δικτυακού σας τόπου πρέπει να είναι εκπαιδευτικός και επιστημονικός κύρια. Παράλληλα είναι επιθυμητή η προβολή μέσα από αυτόν περιεχομένου που αφορά την επιστήμη, την τέχνη, τα γράμματα και γενικότερα τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς και την εκπαιδευτική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα του εκπαιδευτικού. Σύμφωνα τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων, μπορείτε ελεύθερα να εκφράζετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες εκπαιδευτικών κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση και διαπιστώνουμε καθημερινά αξιολογότατους δικτυακούς τόπους, με πρωτότυπο παιδαγωγικό, επιστημονικό, ή πολιτισμικό περιεχόμενο. Σας ευχαριστούμε για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τη διάσταση που δίνετε καθημερινά στο ΠΣΔ, τόσο στα στενά πλαίσια της εργασίας σας, όσο και της εν γένει δραστηριότητάς σας. Επιτρέψτε μας όμως, για τις περιπτώσεις που υπάρχει παραβίαση της φιλοσοφίας των δικτυακών τόπων στο ΠΣΔ, να συζητήσουμε μαζί σας, καλώντας σας στην κατάθεση προτάσεων και την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών από την πλευρά σας.

Χωρίς καμιά διάθεση λογοκρισίας σας καλούμε σε ένα κοινό προβληματισμό με στόχο την τήρηση της δεοντολογίας που προέρχεται από το ρόλο του ΠΣΔ, ως εκπαιδευτικού δικτύου και των δικτυακών σας τόπων ως εκπαιδευτικών. Θεωρούμε ότι υλικό που προσβάλει και υποβαθμίζει την ποιότητα της σκέψης, ή κινείται σε εξωεκπαιδευτικές και εμπορικές μερικές φορές δραστηριότητες και έρχεται σε αντίθεση με τα καθήκοντα και την παρουσία σας ως εκπαιδευτικών, δεν θα πρέπει να φιλοξενείται στον δικτυακό σας τόπο.

Ο ενθουσιασμός και η ελευθερία του διαδικτύου οδήγησαν σε μικρές ή μεγαλύτερες παραβιάσεις της φιλοσοφίας και των όρων χρήσης κατά τη δημοσίευση ιστοσελίδων και την ανάρτηση υλικού αντίθετο με τη φιλοσοφία και το κοινό του ΠΣΔ σε λίγες περιπτώσεις.

Επισημαίνουμε τις περιπτώσεις που είναι αντίθετες με τις αρχές δημοσίευσης ιστοσελίδων στο ΠΣΔ, οι οποίες απαιτούν άμεσα διορθωτικές ενέργειες και θα πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον:

Οδηγίες καλής χρήσης

Για τους χρήστες που αναπτύσσουν δυναμικές ιστοσελίδες:

Γενικά ακολουθείστε τη φιλοσοφία του ΠΣΔ ότι είναι ένα εκπαιδευτικό δίκτυο. Ο δικτυακός σας τόπος παρέχεται στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων σας ως εκπαιδευτικοί και το κοινό που απευθύνεστε είναι:

Συνιστούμε να μελετήσετε: