ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

2ος Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης»

2ος Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης»

Αποτελέσματα διαγωνισμού

Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Οι Μάγοι της Επιστήμης»Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009 διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο διαγωνισμός επιστημονικού πειράματος «Οι Μάγοι της Επιστήμης» από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδιασμού (Centre of Applied Industrial Design-CAID)» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι εκπαιδευτικοί και επιστήμονες που συμμετείχαν πρότειναν μια πρωτότυπη ιδέα παρουσίασης ενός επιστημονικού πειράματος από τα ακόλουθα πεδία: φυσική, χημεία, μαθηματικά, μηχανική, βιολογία, γεωλογία, περιβάλλον, φυτολογία, νέες τεχνολογίες και πληροφορική.

Ο στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι νέοι και τα παιδιά στο κόσμο των πειραμάτων και να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη.

Στο διαγωνισμό αυτό βραβεύτηκαν τρεις συμμετέχοντες, ένας εκ των οποίων ήταν ο Ηλίας Καλογήρου, Φυσικός, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για την εργασία του «Φως στο τούνελ του ματιού».

Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Οι Μάγοι της Επιστήμης»

Ο Ηλίας Καλογήρου από το ΕΚΦΕ Ηλείας παρουσιάζει την εργασία του η οποία και βραβεύτηκε

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι από το νομό Ηλείας πήραν μέρος με αξιόλογες εργασίες ακόμη δύο εκπαιδευτικοί: ο Γιώργος Βερβενιώτης (Φυσικός στο 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου) με την εργασία «Φυσικά φαινόμενα με σύμμαχο το νερό» και ο Χρήστος Παπανδρέου (Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα) με την εργασία «Πώς στηρίζεται το φυτό; Αλληλεπίδραση ρίζας και εδάφους».

URL: http://www.caid.gr/gr/index_WoS.html


Ανακοίνωση διαγωνισμού

2ος Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης»Το CAID (Centre of Applied Industrial Design) είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία διοργανώνει, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, το 2ο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης», στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009, στην Αθήνα, ώστε να προσελκύσει την προσοχή των νέων στην επιστήμη και να εξάψει την περιέργεια των παιδιών για το πείραμα και τη γνώση.

Έτσι, το CAID καλεί και φέτος νέους επιστήμονες, δασκάλους και καθηγητές από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, να σκεφτούν και να εκτελέσουν μια πρωτότυπη ιδέα πειράματος η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Οι συμμετέχοντες καλούνται, εκτός από την παρουσίαση του πειράματός τους, να συνομιλούν με το κοινό και να απαντούν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις που θα τεθούν. Σχετικά επιστημονικά πεδία: φυσική, χημεία, μαθηματικά, μηχανική, βιολογία, γεωλογία, περιβάλλον, φυτολογία, νέες τεχνολογίες και πληροφορική.

Οι 3 καλύτερες συμμετοχές θα αποσπάσουν βραβεία.

Προθεσμία συμμετοχής: 9 Ιανουαρίου 2009.

URL: http://www.caid.gr/gr/index_WoS.html

1ος Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης»

Το CAID (Centre of Applied Industrial Design) είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία διοργανώνει, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, τον 1ο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος «Μάγοι της Επιστήμης», στις 12 και 13 Απριλίου 2008, στην Αθήνα, ώστε να:

O διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους επιστήμονες και καθηγητές, αλλά κυρίως σε παιδιά και νέους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία διοργάνωση που στόχο της έχει τη διάδοση της επιστήμης, τη μετάδοση της επιθυμίας για επιστημονική γνώση και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στο επιστημονικό γίγνεσθαι. Απαραίτητη θεωρείται η παρουσία των γονιών με την οποία θα επιτευχθεί η περαιτέρω συμμετοχή τους στον ενδεχόμενο επιστημονικό προσανατολισμό των παιδιών. Σίγουρα, ο διαγωνισμός θα επιβραβεύσει τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και καθηγητές, θα «εμπνεύσει» τους καθηγητές κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων τους και θα τους παρακινήσει στην αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων διδασκαλίας. Γενικά, ο θεσμός θα προωθήσει την επικοινωνία της επιστήμης βασιζόμενος, πάντοτε, στο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός αφορά σε επιστημονικά πειράματα τα οποία απευθύνονται σε νέους και παιδιά και προβάλλουν επιστημονικά φαινόμενα ή θεωρίες με εύσχημο τρόπο. Με άλλα λόγια, οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν την πρωτότυπη ιδέα ενός επιστημονικού πειράματος στο ευρύ κοινό και ειδικότερα σε νέους και παιδιά. Θα φιλοξενηθούν νέοι επιστήμονες, δάσκαλοι και καθηγητές σχολείων, για να καταδείξουν τη μαγεία της επιστήμης και τις εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή, έτσι ώστε να παρακινηθεί η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι, την εμπειρία και το πείραμα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου θα προβλεφθούν συγκεκριμένες κατασκευές (τραπέζια, εξοπλισμός, κ.λπ.) και εγκαταστάσεις, προκειμένου να δοθούν στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα μέσα για την εκτέλεση των προτεινόμενων πειραμάτων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση έναρξης του διαγωνισμού, ενώ θα προσκληθούν προσωπικότητες από τον επιστημονικό χώρο και τα ΜΜΕ, για να συνδράμουν με το δικό τους τρόπο. Ακόμα, θα γίνουν, παράλληλα, εργαστήρια και «στρογγυλά τραπέζια» για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, όπου θα τεθούν θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης.

Ο διαγωνισμός καλεί νέους επιστήμονες, δασκάλους και καθηγητές από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, να σκεφτούν και να εκτελέσουν μια πρωτότυπη ιδέα πειράματος η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Οι συμμετέχοντες καλούνται, εκτός από την παρουσίαση του πειράματός τους, να συνομιλούν με το κοινό και να απαντούν σε ενδεχόμενες ερωτήσεις που θα τεθούν, κυρίως, από τα παιδιά. Σχετικά επιστημονικά πεδία θεωρούνται: φυσική, χημεία, μαθηματικά, μηχανική, βιολογία, γεωλογία, περιβάλλον, φυτολογία, νέες τεχνολογίες και πληροφορική.

Οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν για τις παρουσιάσεις των πειραμάτων τους, ενώ οι πέντε καλύτερες παρουσιάσεις και ιδέες θα αποσπάσουν ισάριθμα χρηματικά έπαθλα των 1.500 €. Τέλος, το CAID με βάση τον αριθμό συμμετοχών θα προσφέρει οικονομική υποστήριξη για κάθε συμμετέχοντα για την κάλυψη αναγκών.

Προθεσμία συμμετοχής: 30 Ιανουαρίου 2008.

URL: http://www.caid.gr