ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Το Στέκι των Πληροφορικών

SaferInternet.gr

SafeLine.gr

 

Εφαρμογή Χαρτογράφησης Μονάδων Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ενημερωτικό Δελτίο «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» - ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ηλείας

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

 

Ιστοσελίδες μονάδων

Αναφορά προβλημάτων

Διαδικτυακά εργαλεία τεχνικού ελέγχου

Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Χρήση της «Ιδιαίτερης κοινοποίησης» κατά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Όταν γίνεται αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (email) σε πολλούς παραλήπτες χρησιμοποιώντας τα πεδία «Προς:» και «Κοιν.:», τότε όλοι αυτοί οι παραλήπτες θα γνωρίζουν σε ποιους ακριβώς στάλθηκε το μήνυμα και, επιπλέον, θα γνωρίζουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτών των παραληπτών. Ακόμα, θα μπορούν να δώσουν την εντολή «Απάντηση σε όλους» οπότε η απάντηση θα πηγαίνει σε όλους τους παραλήπτες του αρχικού μηνύματος. Στη χειρότερη περίπτωση, είναι δυνατό το αρχικό μήνυμα να καταλήξει σε παραλήπτες που ούτε καν είχε στο μυαλό του ο αρχικός αποστολέας, μέσω συνεχών προωθήσεων από τους διαδοχικούς παραλήπτες.

Όλα αυτά μπορεί να είναι επιθυμητά όταν στέλνουμε υπηρεσιακή αλληλογραφία ή όταν στέλνουμε μηνύματα σε παραλήπτες που είναι γνωστοί μεταξύ τους. Όταν όμως στέλνουμε μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες, άγνωστους μεταξύ τους, τότε πιθανώς αυτοί να ενοχλούνται από το γεγονός ότι η ηλεκτρονική τους διεύθυνση γνωστοποιείται με αυτόν τον τρόπο.

image

Λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση του πεδίου «Ιδιαίτ. κοιν.:». Οι παραλήπτες που εισάγονται στο πεδίο αυτό θεωρούνται «κρυφοί», δηλαδή δε θα φαίνεται πουθενά ότι ήταν παραλήπτες του μηνύματος. Μπορούμε ακόμα και όλους τους παραλήπτες να τους εισάγουμε σε αυτό το πεδίο και να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου τα πεδία «Προς:» και «Κοιν.:».

Απενεργοποίηση του παραθύρου προεπισκόπησης μηνυμάτων στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Κίνδυνος για μόλυνση του υπολογιστή μας με ιούς μέσω e-mail μηνυμάτων δεν υπάρχει μόνο από το άνοιγμα συνημμένων αρχείων. Ακόμα και το ίδιο το μήνυμα είναι δυνατό να περιέχει εκτελέσιμο κώδικα που να προκαλέσει τη μόλυνση χωρίς την ανάγκη ύπαρξης συνημμένων αρχείων.

Αν είναι ενεργοποιημένο το παράθυρο προεπισκόπησης μηνυμάτων, τότε επιλέγοντας μέσα από τη λίστα των εισερχόμενων ένα τέτοιο μήνυμα μπορεί να προκληθεί άμεση ενεργοποίηση του ιού.

Έτσι, η ύπαρξη του παραθύρου προεπισκόπησης μπορεί να προσφέρει ευκολία, ωστόσο προτείνουμε την απενεργοποίησή του για λόγους ασφαλείας.

Αν χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα Outlook Express για την ηλεκτρονική αλληλογραφία μας τότε πηγαίνουμε: Προβολή > Διάταξη > (απενεργοποιούμε την επιλογή: Εμφάνιση παραθύρου προεπισκόπησης).